Kremanska za sportiste

Fizička aktivnost zahteva unos mnogo veće količine vode u odnosu na stanje mirovanja. Tokom fizičkih aktivnosti dišemo brže, više, i dublje. Temperatura tela raste te se telo konstano trudi da je spusti znojenjem. Telo luči mnogo veći broj supstanci a za svaku od njih je potrebna – voda!

Pojačana hidratacija

Opštepoznato je da dehidracija smanjuje aerobni odgovor tela i smanjuje fizičke performanse. Kao posledica se javlja ubrzan rad srca, povišena temperatura tela i zamor. Potrebno je hidrirati telo tokom celog dana, a posebno nakon perioda neaktivnosti (na primer posle spavanja) kao i nakon perioda pojačanih aktivnosti (na primer nakon treninga). Korišćenje Kremanske visokoalkalne vode može pomoći u ublažavanju efekata svih produkata kiselosti organizma izazvanih vežbanjem.

Visokoalkalna voda je posebno značajna za hidrataciju tela jer organizam lakše apsorbuje alkalnu vodu zbog brojnosti [OH-] jona u njoj. Bolje apsorbovanje alkalne vode hidrira organizam i dovodi ga u bolje opšte stanje.

Smanjuje viskoznost krvi

Istraživači su otkrili da je viskoznost u krvi učesnika koji su pili alkalnu vodu posle vežbanja bila niža od onih koji su pili običnu prečišćenu ​​vodu – oni koji su pili alkalnu vodu bili su efikasnije hidrirani. Viskoznost krvi onih koji su pili alkalnu vodu pao je za 6,30 odsto u poređenju sa padom od 3,36 odsto kod onih koji su pili običnu ​​prečišćenu vodu.

Izvor: Weidman, J, i sar. “Uticaj elektrolizovane visoke pH alkalne vode na viskoznost krvi kod zdravih odraslih.” Časopis Međunarodnog društva sportske ishrane. 2016 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27932937/

Comments are closed.