Kremanska za zdravlje

Česta konzumacija prerađene hrane, alkohola i napitaka koji sadrže šećere i aditive može da dovede do poremećaja pH u telu; povećana kiselost dugoročno može da oslabi organizam.

Naše telo ima prirodne mehanizme za neutralizaciju (puferi), ali je usled ovakve ishrane prinuđeno da se konstantno bori sa nastalim kiselinama, što vremenom osiromašuje rezerve naših sistema za neutralizaciju.

Povećanje kiselosti organizma može dovesti do sledećih stanja: gojaznost, smanjen imunitet, nedostatak energije, koja na duži rok mogu prouzrokovati čitav niz bolesti.

Promena načina života, a pre svega odabir drugačije ishrane i upotreba prirodne visokoalkalne vode, mogu doprineti prevenciji zdravstvenih problema.

Bubrezi i mokraćni kanali

Osnov za stvaranje kamena u bubregu jeste nakupljanje peska ili mikrolita u bubregu, a to može biti uticaj kiselosti organizma. Povišena pH vode utiče na pH mokraće koja rastvara sadržaj u bubrezima. Alkalna voda može pomoći izbacivanju kamena ili peska iz bubrega. 

Izvor: Frasetto et al (2011) Treatment and Prevention of Kidney Stones: An Update

Masti i šećer u krvi

Dijabetes tip 2 je postao široko rasprostranjena bolest. Alkalna voda može doprineti  stabilizaciji masti i šećera u krvi. 

Izvor: Wang (2012) https://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTOTAL-SHYI200112005.htm

Želudac

Povećana želudačna kiselina oštećuje sluzokožu želuca i može da izazove želudačni refluks, gastritis ili čak da napravi čir. Konzumacijom alkalne vode neutrališemo kiselost, oslobađamo se gorušice i osećaja nadutosti u organizmu. 

Izvor: Koufman, Johnston (2012) Potential Benefits of pH 8.8 Alkaline Drinking Water as an Adjunct in the Treatment of Reflux Disease – Jamie A. Koufman, Nikki Johnston, 2012

Izvor: Chaves et al (2020) Effects of alkaline water intake on gastritis and miRNA expression (miR-7, miR-155, miR-135b and miR-29c)

Metabolizam kostiju

Alkalna voda može povoljno uticati na metabolizam kostiju kod žena u menopauzi sa osteoporozom. Povećanje kiselosti organizma nepovoljno deluje na gustinu kostiju koje vremenom postaju krte; kod takvih kostiju prelomi teško zarastaju. U studiji sprovedenoj na 100 pacijentkinja u trajanju od tri meseca, dokazalo se da alkalna vode može pomoći kod osteoporoze. 

Izvor: Fasihi et al (2021) https://e-jmm.org/DOIx.php?id=10.6118/jmm.20036

Disanje i razmena materija

Alkalna voda ima snažno aktioksidativno dejstvo – bogata je jonima [OH-] koji eliminišu slobodne radikale. Brojnost [OH-] jona omogućava da kiseonik lakše dospe do svih ćelija tela.

Mišići i nervni sistem

Unosom 2L Kremanske na dan obezbeđujete 30% količina preporučenog dnevnog unosa magnezijuma, koji je prirodno prisutan u Kremanskoj. Aktuelne su brojne rasprave na temu resorpcije magnezijuma iz dodataka ishrani; nasuprot tome, prirodno prisutan magnezijum u hrani i vodi uvek je bolji izvor unosa. Magnezijum učestvuje u više stotina metaboličkih i enzimskih procesa, njegova uloga još uvek nije do kraja sagledana od strane naučnika ali se zna da je neophodan za normalno funkcionisanje mišića i nervnog sistema.

Comments are closed.